Poláci triumf v Centrope podtrhli domácím vítězstvím

Poláci triumf v Centrope podtrhli domácím vítězstvím

Zywiec, Polsko – Poláci na letošním posledním Centrope, které sami hostili, potvrdili, že střední Evropě momentálně dominují. V Zywieci do semifinále nepustili žádný zahraniční tým a s přehledem opět získali putovní trofej pro nejúspěšnější zemi. Mezi Poláky se dokázali vklínit alespoň maďarští hráči Tamás Tóth a Csaba Molnár, kteří ze všech hráčů nasbírali nejvíce individuálních bodů.

Polsko vyhrálo seriál Centrope již potřetí za sebou a opět ve velkém stylu. Na většině turnajů hráči v červeno-bílých reprezentačních dresech dominovali a není tak divu, že vyhráli doslova o parník. Na konto si připsali 333 bodů, druhé Maďarsko na ně ztratilo takřka polovinu. Loni však byli Poláci ještě lepší, když si připsali celých 365 bodů. Češi mohou mít radost alespoň ze třetího místa, dosáhli na 139 bodů. Oproti minulé sezóně si však o jednu příčku pohoršili.

Poláci měli výbornou hlavně koncovku sezóny, když posbírali moře bodů na srpnovém turnaji na Slovensku a na závěrečném mítingu v Polsku. Maďaři zazářili taktéž na domácím turnaji, Češi své úspěchy spíše rozložili, ale vaz jim zlomily turnaje ve Slovinsku, kam skoro nikdo nejel, a právě v Polsku, kde se naopak nedařilo.

Do šestnáctky se tam podařilo postoupit pěti českých týmům, obhajujícímu tripletu Slobodová-Palicová-Lukáš doslova s odřenýma ušima ze šestnácté pozice. Dál už se ale žádní Češi nepodívali, všichni vypadli hned v prvním vyřazovacím kole. Podobný postup ale postupně potkal všechny zahraniční týmy a semifinále tak bylo čistě v domácí režii, nebere-li v potaz účast ukrajinské hráčky Valentyny Sliz. „Ale ta už je skoro naše,“ zahrnula ji mezi domácí Wioleta Sliz. Z celkového vítězství na polském Centrope se nakonec radovala trojice Kaczmarek-Hojnacki-Grzelak, která porazila triplet Swiech-Sliz -Chmiela. Bronz vybojovali Siara-Siara-Kowalski. Vítězové si odnesli speciální ceny z březového dřeva.

Na úvodním Centrope příštího roku se mezi nejlepší tři země, tedy i Česko, rozdá 1430 eur jakožto bonus za úspěch.

Výsledky

Rafal Kaczmarek
(Polsko)

Robert Hojnacki
(Polsko)

Tomasz Grzelak
(Polsko)

Alicja Swiach
(Polsko)

Valentyna Sliz
(Ukrajina)

Marcin Chmiel
(Polsko)

Jerzy Siara
(Polsko)

Daniel Siara
(Polsko)

Ryszard Kowalski
(Polsko)

Žádné komentáře

Přidej komentář