Poláci opět ovládli domácí Centrope

Poláci opět ovládli domácí Centrope

Živec – Budeme se opakovat. Stejně jako loni Poláci na domácím Centrope naprosto deklasovali zahraniční konkurenci a pádí za čtvrtou obhajobou celého středoevropského podniku. V Živci na nejvyšší stupínek vystoupali obhájci Rafal Kaczmarek s Tomaszem Grzelakem, které letos doplnil zkušený reprezentační matador Jedrzej Sliz.

Byly doby, kdy se na polské Centrope z Česka vypravoval celý autobus. Letos návštěvu našeho severního souseda vzali čeští hráči vlažněji a do Živce, jakési Mekky polského pétanque, dorazilo jen deset tripletů. Dva hráči pak doplnili slovenský a polský tým.

Parné červnové dny v Živci nepředstavují pro účastníky žádný problém, hned vedle areálu je totiž oblíbený splav, kde se dá vykoupat a zchladit rozpálená těla. Nebo hlavy, když někdo těžce kouše těsné prohry.

Trápení Čechů

Nejvýše nasazeným českým týmem byla sehraná dvojice Palicová-Lukáš, která předloni polské Centrope vyhrála a která si nyní poprvé zahrála s Ivem Michálkem. A nováčkovská daň nesehranosti se projevila, jablonecko-brněnskému tripletu se vůbec nedařilo.

A žádná velká hitparáda to nebyla ani od dalších českých týmů, do postupové šestnáctky proklouzly jen dva. Se čtyřmi výhrami postoupil triplet Valík-Žiak-Pírek a z předposledního místa trojice Kutá-Tománek-Ulmann.

Druhému zmíněnému českému zástupci se nakonec dařilo lépe, když dokázal přejít přes polský tým vedený Teufelem. Naopak Valík a jeho spoluhráči si vylámali zuby na budoucích finalistech v čele s Kazimierzem Urbaniakem.

Do čtvrtfinále se už ale nepodíval žádný Čech, valšovicko-orlovský triplet totiž obdržel od budoucích vítězů kanára. A s výjimkou Ukrajince Arťoma Dmytrenka se tam nepodíval ani žádný jiný cizinec, čtvrtfinále už byla čistě polská záležitost.

Polský koncert

„Drugi raz z rzędu się udało,“ pronesl Rafal Kaczmarek, když se svým týmem nakonec dosáhl na zlatou příčku a obhájil loňské vítězsví. Ve finále porazili triplet Urbaniak-Jacak-Jacak, bronz vybojovala družina Kiepsch-Szwalek-Adamczak.

 

Foto: David Bačo

Výsledky

Rafal Kaczmarek
(Polsko)

Tomasz Grzelak
(Polsko)

Jedrzej Sliz
(Polsko)

Kazimierz Urbaniak
(Polsko)

Kazimierz Jacak
(Polsko)

Adam Jacak
(Polsko)

Maciej Kiepsch
(Polsko)

Jerzy Szwalek
(Polsko)

Krzysztof Adamczak
(Polsko)

 

Jak se vám turnaj líbil?

Organizace
0
Systém
0
Konkurence
0
Prostředí
0
Občerstvení
0
Ceny
0
Průměr
 yasr-loader

Žádné komentáře

Přidej komentář