Zámecký turnaj ve Žďáru ovládlo HRODE Krumsín

Zámecký turnaj ve Žďáru ovládlo HRODE Krumsín

Žďár nad Sázavou  – Pod Santiniho Zelenou horou, v nádherném prostředí bývalého kláštera, dnes zámku Žďár nad Sázavou, se minulou sobotu uskutečnil druhý ročník nového regionálního turnaje. Pořadatelé z nedalekého Vojnova Městce nalezli v bývalém pivovarském dvoře skvělé zázemí pro pétanque klání.  Česká špička sice bojovala na slovenském Centrope Cupu, přesto i malý regionál nabídl zajímavá utkání. Nejúspěšnější byl nakonec klub Hrode Krumsín a zejména rodinný triplet pod vedením Michala Drmoly, který turnaj vyhrál. 

Celý den bylo na zámku krásné počasí a příjemná atmosféra zalívala poklidný areál sevřený mezi kavárnou a hasičskou zbrojnicí vlídným a posléze až příliš horkým svitem. Ne všichni účastníci byli samozřejmě se svými výkony spokojeni. Borci z Nymburka například hned v prvním kole narazili na ostřílené Městečáky a jejich naděje na postup mezi osm nejlepších se tak rychle začaly rozplývat. Ovšem ani budoucí vítězové neměli v základní části na růžích ustláno. Aby měli jistotu postupu, museli v posledním kole porazit tým Ondřeje Preusse, který na rozdíl od nich do té doby zatím porážku nepoznal. To se však ukázalo jako snadná práce, když po náhozech 6, 4 a 3 body přiletěl rychlý kanár.

Pražský tým se však dokázal oklepat. Ve vyřazovací části obrátil bezpečně čtvrtfinále a v semifinále si poradil i s týmem skvěle střílejícího juniora Petra Bejšovce. Drmolovi si mezitím dále podrželi vyskou úroveň předváděné hry a v semifinále se jim podařilo porazit své spoluhráče z Hrode pod vedením Michala Soldána, tedy jediný tým, který do té doby neznal porážku.

Finále bylo tedy opakováním čtvrtého kola základní části. Opakování to bylo málem doslovné, když moravský triplet záhy vedl deset k nule, jelikož opět dokázal „vsítit“ šest bodů v jediném náhozu. Pražané doplnění o Nymburana Milana Radechovského se pak přeskupili a přeci jen finále zdramatizovali, když náhle začali bodovat. Obrat však rodina Drmolova nepřipustila dokončit a i v druhém vzájemném zápase zvítězila a převzala tak pomyslný pohár od vítěze prvního ročníku, Viléma Meduny, který jako hlavní rozhodčí vytrval na zámku do konce všech klání. Ten však přišel velmi brzy, neb byl turnaj poctivě veden a Městeckým se tak opět podařilo přichystat krásný, pohodový letní regionál v dokonalém petanque prostředí vskutku na úrovni.

 

Výsledky

Petra Drmolová
(Hrode Krumsín)

Miroslav Drmola
(Hrode Krumsín)

Michal Drmola
(Hrode Krumsín)

Ondřej Preuss
(POP Praha)

Pavel Vlk
(POP Praha)

Milan Radechovský
(PC Mimo Done)

Ladislav Kobza
(Hrode Krumsín)

Michal Soldán
(Hrode Krumsín)

Miloslav Pánek
(Hrode Krumsín)

 

 

Jak se vám turnaj líbil?

Organizace
0
Systém
0
Konkurence
0
Prostředí
0
Občerstvení
0
Ceny
0
Průměr
 yasr-loader

Žádné komentáře

Přidej komentář