Káď Fishing Cupu vylovili Brňané, živo bylo i v Hrochově Týnci

Káď Fishing Cupu vylovili Brňané, živo bylo i v Hrochově Týnci

Fishing Cup

Brno, Slatina – Dvanáct zlatých rybek na podstavci a dvanáct kaprů živých bylo rozdáno na konci tradičního podzimního Fishing Cupu. Z vítězství se radovali Petr Juráň, Franck Ferlay a Jaroslav Vlk, kteří v turnaji zaváhali pouze jednou.

Předpovědím meteorologů navzdory, přivítala Slatina bojechtivé pétanquery prosluněným ránem a na listopad příznivé počasí bez deště vydrželo až do pozdního odpoledne. K zápisu dorazilo 32 trojic převážně z Moravy, ale i několik českých týmů a jeden triplet z Polska. Základní část se hrála pětikolovým švýcarem, po kterém se nejlepší osmička měla utkat o právo zahrát si semifinále v příjemně vyhřáté stodole.

Z prvních osmi nasazených týmů se po základní části do KO dostaly jen tři. Bez ztráty květinky z prvního místa postoupil David Bačo se svým týmem, naopak nepopulární deváté tentokrát zbylo na Václava Hůrka a jeho starobrněnský triplet.

První vyřazovací kolo se dohrálo se soumrakem a nejvíce napínavý a nejdelší v něm byl zápas právě Bača, Žiaka a Gratcla proti polskému tripletu. Češi nakonec zvítězili nejtěsnějším rozdílem. Ani tým Kauca-Michálek-Moosová neměl postup do stodoly snadný. Po počáteční bodové převaze přišly chyby a už to vypadalo, že by krumsínsko-olomoucká trojice pod vedením Zbyška Pořízka mohla zápas zvrátit, ale favorité přece jen svou hru dotáhli k postupu. Budoucí vítězové si celkem rychle poradili s týmem Ladislava Rylicha a tým Pavla Bureše do semifinále postoupil přes ryze domácí tým Františka Harašty.

V teple ve stodole

Semifinále na prvním hřišti bylo již od počátku jednoznačně pod taktovkou kolovsko-brněnské trojice Kauca-Michálek-Moosová. Přesný plas, největší zbraň Bačova týmu proti Polákům, jako by se v teple vypařil , což dosud neporažené odsoudilo k první prohře dne a boji o třetí místo. Na druhém hřišti začal lépe tým Pavla Bureše, ale Juráňův triplet se rychle dostal do hry a v souvislé řadě dal deset bodů. Za stavu 7:12 měl Bureš možnost jedinou střelou uštědřit soupeřům šestku a semifinále vyhrát, ale minul a v dalším náhozu už si Juráňův tým vítězství pohlídal. Oplatil tak trojce Bureš-Burešová-Olšár svou  jedinou prohru ze švýcara.

Finálový souboj začali lépe favorité dne Jindřich Kauca, Ivo Michálek a Šárka Moosová. Za stavu 4:0 ale začali svůj kolíček na počítadle posouvat i Petr Juráň, Franck Ferlay a Jaroslav Vlk. Hrál se divácky atraktivní pétanque plný zajímavých situací a střeleckých soubojů. Přestože všichni hráči na hřišti hráli skvělou hru, pomyslnou misku vah na stranu svého týmu převážil Franck, který svým bezchybným plasem každý nához dostával soupeře pod tlak už od první koule a výrazně tak svému týmu dopomohl k vítěznému skóre 13:8.

Souboj o třetí místo byl dlouho vyrovnaný. Nakonec ale Pavel Bureš oplatil Davidu Bačovi porážku ze základní části a výsledkem 13:9 se jeho tým mohl radovat z turnajového bronzu.

Fishing Cup byl příjemný a pohodový turnaj, organizačně dobře zajištěný. Odměnou pro první čtyři týmy byly stylové poháry. Po jejich rozdání došlo před stodolou i na výlov kádě s kapry, což byla nejen další cena pro čtyři nejlepší, ale pro všechny, kteří vydrželi až do konce, i připomínka toho, že letošní sezóna končí a blíží se čas vánoční.

Výsledky:

1.
Petr Juráň (Carreau Brno)
Franck Ferlay (Carreau Brno)
Jaroslav Vlk (POP Praha)

2.
Šárka Moosová (Carreau Brno)
Ivo Michálek (Carreau Brno)
Jindřich Kauca (PC Kolová)

3.
Jana Burešová (Hapek)
Pavel Bureš (Hapek)
Marek Olšár (TOP Orlová)

Autor: Pavla Beranová

Starostovo posvícenské koulení

Hrochův Týnec – Jak lépe uzavřít sezónu než turnajem? Přesně takto to pojali hráči Aury Havlíčkův Brod, kteří uspořádali v zámeckém areálu regionál smíšených dvojic. Z vítězství se nakonec radovali Zhi Jing Vaňková a Pavel Holoubek, kteří ve finále přehráli zkušenou manželskou dvojici Demčíkových.

Turnaje se zúčastnilo 32 dvojic, ve kterých startovalo i několik neregistrovaných hráčů. Tím nejlepším se stala Šárka Navalaná, manželka valšovického Iva Navalaného. „Dělá mi radost, holka!“ těšil se ze společného 24. místa Ivo. „Když nevyhrává manžel, žena je na řadě. U nás to platí taktéž,“ reagoval Jiří Bršťák.

Někteří favorité jako třeba David Faltýnek či domácí Vilém Meduna se se sezónou nerozloučili zrovna úspěchem, za to manželé Demčíkovi opět potvrdili své kvality a probojovali se až do finále. V něm se překvapivě utkali se Zhi Jing Vaňkovou ze Sokola Velim a Pavlem Holoubkem ze Španielky Řepy. Úspěšné tažení této dvojice pokračovalo i v závěrečném utkání a Vaňková s Holoubkem si došli pro zlaté poháry, medaile i drobné věcné ceny. Třetí místo vybojovali Hana Mitkovová s Miroslavem Zátkou. Po celou dobu turnaje byly k dispozici posvícenské koláčky.

Výsledky:

1.
Zhi Jing Vaňková (PC Sokol Velim)
Pavel Holoubek (SK Španielka Řepy)

2.
Jiřina Demčíková (SK Sahara Vědomice)
Milan Demčík (SK sahara Vědomice)

3.
Hana Mitkovová (SKP Kulová osma)
Miroslav Zátka (SKP Kulová osma)

Autor: Jan Michálek
Foto: Kodl Cr.